Uvjeti korištenja

UVJETI KORIŠTENJA INTERNET TRGOVINE CVJEĆARNICA FANI

Ovi uvjeti reguliraju poslovni odnos između Cvjećarnica Fani, Obrta za cvjećarske usluge i trgovinu, Kvaternikov trg (kiosk br. 6, lokacija 1. Maksimir), 10000 Zagreb, OIB: 74860875642, u vlasništvu Nikoline Kovačević, koji je izdavač internetske trgovine Cvjećarnica Fani (u daljnjem tekstu Cvjećarnica Fani) i naručitelja. Korištenjem Cvjećarnica Fani internet trgovine smatra se da ste upoznati i suglasni s uvjetima korištenja.

OPĆE ODREDBE

Cvjećarnica Fani, Obrt za cvjećarske usluge i trgovinu, Kvaternikov trg (kiosk br. 6, lokacija 1. Maksimir), 10000 Zagreb, OIB: 74860875642 izdavač je internetske trgovine Cvjećarnica Fani. Naručitelj je osoba koja je naručila i platila proizvode. Primatelj je osoba koju je naveo naručitelj prilikom narudžbe, a naručitelj ujedno može biti i primatelj. Proizvodima se smatraju svi artikli na internet trgovini Cvjećarnica Fani. Račun se ispostavlja na ime naručitelja ili ime njegove tvrtke i dostavlja se putem e-maila ukoliko nije drugačije navedeno.

CIJENE

Sve cijene proizvoda na internetskoj trgovini Cvjećarnica Fani izražene su u hrvatskim kunama HRK i ne uključuju porez na dodanu vrijednost (PDV). Obveznik nije u sustavu PDV-a, PDV nije obračunat temeljem članka 90. st.1 i st.2 Zakona o PDV-u. U cijenu proizvoda nije uključena cijena dostave.

PROIZVODI (CVIJEĆE I BILJNI MATERIJAL)

Zbog sezonskih karakteristika i prirode biljnog materijala Cvjećarnica Fani ne može garantirati da će izgled proizvoda biti u svim detaljima istovjetan onome s pripadajuće slike. Cvjećarnica Fani će uvijek težiti da ugrađeni elementi budu istovjetni s fotografijom naručenog aranžmana, ali u interesu naručitelja, Cvjećarnica Fani zadržava pravo zamjene jedne ili više komponenti u proizvodu, ali uvijek tako da proizvod i dalje stilom i kvalitetom odgovara pripadajućem opisu.

Cvijeće na pojedinim slikama nalazi se u punom cvatu. Cvjećarnica Fani zadržava pravo da u naručeni aranžman ugradi cvijeće u fazi pupoljka (čime se trajanje cvjetnog aranžmana vremenski produžava).

Upozorenja i situacije u kojima Cvjećarnica Fani ne preuzima odgovornost za nastalu štetu

Naručitelj treba biti svjestan da naručuje „živi“ proizvod, pa iako Cvjećarnica Fani garantira da će upotrijebiti biljni materijal najbolje kvalitete, dužina „života“ dostavljenih proizvoda ovisi o prirodi prolaznosti samog biljnog materijala i o njezi koju mu primatelj pruži.

Neke vrste cvijeća i lišća mogu biti toksične ili izazivati osipe na koži. Potrebno je držati ove proizvode izvan dohvata djece i osoba s osjetljivom kožom, prati ruke nakon kontakta sa cvijećem i lišćem.

Pelud s prašnika nekih cvjetnih vrsta (poput ljiljana, anemona) može ostaviti trajne mrlje na odjeći. Primatelj mora voditi računa da se odjeća i namještaj ne dodiruju s ovakvim vrstama cvijeća.

Nikada ne ostavljajte cvijeće blizu električnih naprava i uvijek koristite nekakav zaštitni materijal između posuda s biljem i površine na kojoj one stoje. Neki aranžmani sadrže voće, povrće, svijeće ili druge dekorativne predmete. Niti jedan dio aranžmana nije namijenjen jelu. Svijeće nije preporučljivo paliti u blizini zapaljivih stvari i predmeta ili ih zapaljene ostaviti bez nadzora.

PRIMANJE NARUDŽBE

Narudžbe se zaprimaju putem internet trgovine Cvjećarnica Fani, telefonski ili putem e-maila. Narudžbu i kupovinu putem internet trgovine moguće je ostvariti 24 sata na dan. Narudžbe se obrađuju od ponedjeljka do petka od 09.00 – 17.00 sati, subotom od 09.00 – 14.00 sati. Narudžbe primamo 24/7, ali ako naručite u nedjelju, tu narudžbu ćemo obraditi u ponedjeljak. Narudžbe zaprimamo dan ranije, ili isti dan do 12 sati.

Naručitelj je obvezan Cvjećarnici Fani pružiti sve relevantne podatke potrebne za uspješnu i nesmetanu dostavu, a koji se odnose na ime i prezime primatelja, točnu adresu na koju se vrši dostava, kontakt telefon primatelja i druge bitne podatke.

Narudžba će se smatrati važećom samo ukoliko su svi podaci ispravno upisani, vjerodostojni, sukladni uvjetima korištenja te je uspješno provedeno plaćanje.

Uz naručeni proizvod možete napisati i vašu osobnu poruku koja se dostavlja zajedno s naručenim proizvodom. Nikada ne otkrivamo ime naručitelja primatelju. Poruke ne smiju sadržavati nikakve vulgarne, uznemiravajuće, neugodne i rasističke sadržaje, te Cvjećarnica Fani zadržava pravo ne poslati takvu poruku.

Nakon narudžbe, naručitelju na e-mail stiže potvrda sa svim navedenim podacima, kao i podacima za plaćanje. Narudžbu je moguće promijeniti u roku od sat vremena, unutar našeg radnog vremena putem e-maila ili telefona. Pod promjenom narudžbe, smatra se promjena teksta u poruci primatelju, promjena podataka primatelja, adrese i sl..

Cvjećarnica Fani se obvezuje isporučiti sve naručene proizvode koji su u trenutku isporuke raspoloživi i dostupni i koji su u skladu s uvjetima dostave. Ukoliko Cvjećarnica Fani nije u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda, kontaktirati će i obavijestiti kupca proizvoda telefonski ili e-mailom za eventualnu kupnju zamjenskog proizvoda ili otkazivanje naručenog proizvoda.

OTKAZIVANJE NARUDŽBE

Narudžbu je moguće otkazati prije nego je ona isporučena tj. prije no što je proizvod (buket, aranžman i sl.) izrađen. Zahtjev za otkazivanje narudžbe naručitelj treba uputiti u pisanom obliku, putem e-maila na adresu cvjecarnicafani@gmail.com.

DOSTAVA PROIZVODA

Cvjećarnica Fani će naručeni cvjetni aranžman dostaviti na adresu primatelja. Naručitelj može biti i primatelj, ako naručuje cvijeće za sebe. Osim primatelja cvijeće može preuzeti i bilo koja druga osoba na adresi primatelja ukoliko to želi učiniti.

Naručitelj je obvezan biti telefonski dostupan u vrijeme naznačeno za dostavu kako bi se moglo stupiti u kontakt s njim u slučaju mogućih problema prilikom dostave.

Moguća je dostava u bolnice, urede i hotele. Za dostavu u navedene institucije biti će potrebni dodatni podaci: točan naziv ustanove, adresa, telefon, broj sobe, kat itd… Dostava na takva mjesta se smatra izvršenom i kada se naručeni aranžman isporuči službenoj osobi ili osobi na navedenoj adresi (npr. u bolnici medicinskoj sestri, recepcionaru u hotelu, ukućanima i sl.).

Dostavu vršimo nakon potvrde plaćanja.

Proizvod će biti upakiran na način da se prilikom uobičajene manipulacije pri transportu ne može oštetiti. Dostava nije uključena u cijenu proizvoda, već se automatski dodaje na istaknutu cijenu nakon odabira područja dostave. Cijena dostave definira se ovisno o području dostave. Dostava proizvoda, čiji iznos je viši od 500,00 kn, u gradu Zagrebu je besplatna (osim za uplate preko PayPal-a).

Područje grada Zagreba – Zona tramvaja – 35,00 kn

Područje Buzina, Čehi, Blato, Šestine, Podsused, Rakitje, Bestovje – 50,00 kn

Područje Čučerje, Markuševac, Sesvete, Sesvetski Kraljevec, Ivanja Reka, Sveta Nedelja – 75,00 kn

Područje Velika Gorica, Samobora, Zaprešića, Kašina, Dugo Selo – 100,00 kn

Za dostave cvijeća izvan navedenih područja dostave molimo da nas kontaktirate.

Proizvod se dostavlja na željenu adresu, osobi kojoj je namijenjen ili osobi koja na danoj adresi želi preuzeti proizvod.

Vrijeme dostave je radnim danom od ponedjeljka do petka od 9-17 sati, subotom od 9-14 sati. Cvjećarnica Fani će naručenu robu isporučiti na traženu adresu po želji kupca vodeći računa da se ispoštuje željeno vrijeme dostave u okviru svojih mogućnosti. Dostava cvijeća za sahrane (na groblje, u kapelu iz koje se vrši ispraćaj) obavlja se najkasnije jedan sat prije zakazanog termina pogreba.

IZVRŠENJE DOSTAVE

Dostava se smatra izvršenom u trenutku kada primatelj, osoba na toj adresi ili službena osoba preuzmu dostavljeni proizvod ili je proizvod dostavljen na adresu ukoliko nikoga nema na navedenoj adresi.

Cvjećarnica FANI će uložiti maksimalne napore da izvrši dostavu, ali u četiri niže navedena slučaja iako se dostava ne izvrši, smatra se izvršenom:

  • primatelj odbija primiti pošiljku,
  • adresa ili podaci o primatelju netočni,
  • primatelj nije na navedenoj adresi u naznačeno vrijeme, a eventualno prisutne osobe (sustanari, susjedi, kolege) odbijaju prihvatiti cvjetni aranžman,
  • viša sila kojom je Cvjećarnica Fani stavljena u situaciju u kojoj nije u mogućnosti izvršiti dostavu.

U prva tri slučaja obavijestiti ćemo naručitelja o nastaloj situaciji i dogovoriti daljnje korake. Ukoliko u ovoj situaciji ne možemo stupiti u kontakt s naručiteljem, dostavu ćemo smatrati izvršenom.

PRIGOVOR POTROŠAČA

Ukoliko ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni našom uslugom ili proizvodom, molimo Vas da nas kontaktirate kako bi riješili problem na obostrano zadovoljstvo. U slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu na odnose potrošača i trgovca primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima o odgovornosti za materijalne nedostatke stvari.

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača, internet trgovina Cvjećarnica Fani vam omogućuje da svoje prigovore vezane uz internet kupovinu podnesete u pisanom obliku putem pošte na adresu Cvjećarnica Fani, Obrt za cvjećarske usluge i trgovinu, Kvaternikov trg (kiosk br. 6, lokacija 1. Maksimir), 10000 Zagreb.

Prigovor će se uvažiti u slučaju da Cvjećarnica Fani nije ispoštovala bilo koji ugovoreni dio u narudžbi, ukoliko je isporučen pogrešan cvjetni aranžman ili je isporuka izvršena pogrešnoj osobi ili na pogrešnu adresu. Cvjećarnica Fani se obvezuje da navedene propuste ispravi u najkraćem mogućem roku.

Svaki kupac ima pravo 2 sata prije ugovorenog termina dostave pregledati naručeni proizvod u prostorijama Cvjećarnice Fani kako bi se uvjerio u kvalitetu proizvoda.

Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan detaljno pregledati proizvod i eventualna oštećenja reklamirati dostavljaču i odbiti preuzeti pošiljku jer nakon preuzimanja proizvoda kupac je odgovoran za svako oštećenje preuzetog proizvoda. Prodavatelj ne odgovara za nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati. Smatra se da nisu mogli ostati nepoznati kupcu oni nedostaci koje bi brižljiva osoba s prosječnim znanjem i iskustvom osobe istog zanimanja i struke kao kupac mogla lako opaziti pri uobičajenom pregledu stvari.Osoba koja preuzima proizvod mora dostavnom radniku potpisati otpremnicu kao dokaz o preuzimanju. Sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima, ovjerom dostavne liste od strane primatelja smatra se da je pošiljka uručena u neoštećenom stanju.

JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora iz dijela B Priloga Pravilnika o sadržaju i obliku obavijesti o pravu potrošača na jednostrani raskid ugovora sklopljenih na daljinu i ugovora sklopljenih izvan poslovnih prostorija (NN 72/2014).

PRIMJERAK OBRASCA O JEDNOSTRANOM RASKIDU UGOVORA

1.Ime, prezime i adresa potrošača ____________________

2.Prima Cvjećarnica Fani, Obrt za cvjećarske usluge i trgovinu, Kvaternikov trg (kiosk br. 6, lokacija 1. Maksimir), 10000 Zagreb, cvjecarnicafani@gmail.com

3.Ja _____________________ ovim izjavljujem da jednostrano raskidam Ugovor o prodaji sljedeće robe/za pružanje sljedeće usluge (odabrati)_________________, naručene/primljene dana ______________________

– potpis potrošača (samo ako se ovaj obrazac ispunjava na papiru),

– datum.

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad. Robu vratite bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora. Izravne troškove povrata robe morate snositi sami.

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Sukladno članku 79. Zakona o zaštiti potrošača, kupac nema pravo na raskid ugovora ako je :

  • ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena
  • predmet ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja trgovca, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava potrošača na jednostrani raskid ugovora
  • predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču
  • predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe
  • predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave
  • predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima.

Proizvod(i) koje vraćate moraju biti kompletni, u originalnoj i neoštećenoj ambalaži sa svim pripadajućim neoštećenim dijelovima, priborom i dokumentacijom. Korišteni proizvodi ne mogu se vratiti nakon termina vjenčanja, sahrane i drugih prigoda za koje je navedeni proizvod izrađen.

AUTORSKA PRAVA

Strogo je zabranjeno objavljivanje, kopiranje, povezivanje, distribucija, komercijalno iskorištavanje preuzetog materijala (tekstovi, slike, logo i sl.) ili bilo kakvo drugo mijenjanje ove internetske stranice bez izričitog pismenog odobrenja Cvjećarnice Fani. Kršenje ove zabrane rezultira povredom prava intelektualnog vlasništva i može dovesti do pokretanja više vrsta sudskih postupaka.

IZJAVA O ZAŠTITI I PRIKUPLJANJU OSOBNIH PODATAKA I NJIHOVOM KORIŠTENJU

Cvjećarnica Fani posvećuje veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite privatnosti uređuje način postupanja s informacijama koje Cvjećarnica Fani obrađuje odnosno prikuplja kad se posjete naše internet stranice. Obrada osobnih podataka temelji se na jednoj od zakonitih osnova obrade.

Osobnim podacima smatraju se oni podaci koji Vas identificiraju (poput imena, spola, adrese, e-maila ili poštanske adrese i dr.). Cvjećarnica Fani ne prikuplja Vaše osobne podatke osim u slučaju kada ste nam ih Vi izričito učinili dostupnima (npr. prilikom naručivanja proizvoda) čime pristajete, odnosno dajete privolu na njihovo korištenje u navedene svrhe. Preuzete podatke koji su potrebni za kvalitetno pružanje usluge Cvjećarnica Fani koristit će isključivo u svrhu realizacije primljenih narudžbi te ih neće davati na korištenje trećim osobama.

Ovim putem Vas obavještavamo kako imate pravo povući danu privolu u bilo kojem trenutku u cijelosti ili djelomično, na način da nas obavijestite na e-mail adresu cvjecarnicafani@gmail.com. Nadalje, po primitku izjave o povlačenju privole, pisanim putem ćemo potvrditi primitak, a osobni podaci koji su obuhvaćeni izjavom o povlačenju se više neće obrađivati počevši od datuma povlačenja privole. Napominjemo kako sve obrade i/ili prijenosi učinjeni do datuma povlačenja privole i dalje će ostati pravno valjani.

Osim prava na povlačenje privole korisnici, u skladu s važećim propisima o zaštiti podataka, imaju pravo na pristup i potvrdu od Cvjećarnice Fani u vezi s osobnim podacima, pravo na ispravak, pravo brisanja (“pravo na zaborav”), pravo na ograničenje obrade, pravo na prenosivost podataka te pravo na prigovor. Također, korisnici imaju pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu za zaštitu podataka.

Cvjećarnica Fani ulaže velike napore kako bi se osigurala sigurnost osobnih podataka te usklađenost s važećim propisima o zaštiti podataka (poput Opće uredbe o zaštiti podataka, Zakona o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka i dr.). Napominjemo kako su Vaši podaci savjesno zaštićeni od gubitka, uništenja, manipulacije, neovlaštenoga pristupa i neovlaštenog izdavanja. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima u Cvjećarnici Fani koji ih mogu koristiti isključivo u cilju pružanja usluge naručitelju. Svi zaposleni u Cvjećarnici Fani i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Također, Cvjećarnica Fani koristi najsuvremenije tehničke i organizacijske zaštitne mjere kako bi osigurala sigurnost Vaših osobnih podataka.

Korištenjem usluga Cvjećarnice Fani pristajete na prikupljanje osobnih podataka i njihovo korištenje u navedene svrhe.

SIGURNOST PLAĆANJA KREDITNIM/DEBITNIM KARTICAMA

Cvjećarnica Fani ne pohranjuje brojeve kreditnih / debitnih kartica, a ostali podaci nisu dostupni neovlaštenim osobama.

Cvjećarnica Fani koristi WSPay za online plaćanja. WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Svaki korisnik pristupom web stranici www.cvjecarnica-fani.hr i usluzi internet trgovine Cvjećarnica Fani obvezuje se poštovati uvjete korištenja.

Korištenje uslugom internet trgovine Cvjećarnica Fani, dostupno je isključivo punoljetnim i potpuno poslovno sposobnim osobama.

Korisnik je upoznat sa činjenicom da ponekad dolazi do prekida ugovora koji su izvan kontrole Cvjećarnice Fani te prihvaća da Cvjećarnica Fani nije odgovorna za bilo kakav gubitak podataka u vrijeme prijenosa informacija na internetu. Korisnik se slaže i prihvaća da internetska stranica ponekad može biti u prekidu.

Cvjećarnica Fani zadržava pravo na izmjenu i doradu ovih uvjeta i pravila, asortimana proizvoda ili cijena proizvoda te isključuje svoju odgovornost za moguće posljedice takvih izmjena.

Prodavatelj se oslobađa od svake odgovornosti za oštećenja koja mogu nastati prilikom posjeta internet stranice www.cvjecarnica-fani.hr, protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa, prekidom u komunikaciji neovlaštenim pristupom, nemarom i slično za koje nije odgovoran prodavatelj. Prodavatelj je oslobođen svake odgovornosti zbog nastale situacije.

Usluge koje Vam pruža internet trgovina Cvjećarnica Fani ne uključuje troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i usluge za pristup našim stranicama. Cvjećarnica Fani nije odgovorna za troškove telefona ili bilo koje druge troškove do kojih može doći.

Imate li kakvih pitanja ili prijedloga o ovim uvjetima korištenja, molimo kontaktirajte nas na: Cvjećarnica Fani, Obrt za cvjećarske usluge i trgovinu, Kvaternikov trg (kiosk br. 6, lokacija 1. Maksimir), 10000 Zagreb, e-mail: cvjecarnicafani@gmail.com, tel. 01/464 1079, 099/354 9505.