Cvjecarnica Fani Savjeti za njegu cvijeća

Flowerbox – moderan odabir za Valentinovo
9 siječnja, 2019
Show all

Cvjecarnica Fani Savjeti za njegu cvijeća

Savjeti za njegu cvijeća

ODRŽAVANJE  REZANOG CVIJEĆA SVJEŽIM

Nakon isporuke svježeg cvijeća iz naše cvjećarnice, ponovno podrežite sve stabljike prije nego što ih stavite u vazu, to će pomoći cvijeću da apsorbira vodu. Uvijek režite stabljike pod kutom pomoću noža ili vrlo oštrih škara. Stavite cvijeće odmah u čistu vodu, možete koristiti prihranu za cvijeće, ako želite, ali zapamtite pravilno podrezane stabljike i svježa voda su sve što trebate. Uvjerite se da nema lišća ispod površine vode – ako je ispod ili na površini vode trulit će i upropastiti svježu vodu.

Sve gore navedeno treba ponoviti svaka 3 do 4 dana – ukloniti svo uvenulo cvijeće odmah.

Cvjetni buketi

Budite oprezni s buketima cvijeća – odrežite vrpcu, a zatim nježno uklonite celofan ili papir – buket cvijeća ima još jednu vrpcu koja drži cvijeće zajedno – podrežite stabljike prije rezanja vrpce i zatim cvijeće odmah stavite u vazu, poravnajte cvjetove ako je to potrebno.

Cvjetni aranžmani

Cvjetni aranžmani će vjerojatno biti aranžirani u cvjećarsku spužvu, na koju će trebati doliti malo vode na dan isporuke cvijeća, a zatim ponovite svaka 3 do 4 dana – ulijte malo vode u središte aranžmana ili provjerite sa stražnje strane da li možete uliti direktno u posudu.

Cvijeće u teglama (lončanice)

Provjerite tlo prvi dan isporuke i dodajte malo vode ako je potrebno – prskajte redovito vodom zeleno lišće i uklonite svo staro cvijeće ili lišće.

Tulipani

Tulipani i dalje rastu nakon što su odrezani – možete ponovno podrezati stabljike kako bi odgovarali vašoj vazi, ili ih možete pustiti da se zaviju i saviju – pripazite da ne pomičete vazu kad su latice otvorene jer mogu lako otpasti.

Ljiljani

Ljiljani mogu dugo trajati u vazi – održavajte vodu svježom i uklanjajte prašnike od cvijeta kad su otvoreni nježno ih vukući – to će zaštititi namještaj i odjeću.

Lisianthus

Uklonite uvenule cvjetiće – to će potaknuti i druge pupoljke na otvaranje.

Narcise

Podrežite stabljike i stavite ih u hladnu vodu – nemojte pretrpati vazu – podrezujte samo jedanput.

Amarilis

Podrežite stabljike oštrim nožem i stavite ih u svježu vodu – provjerite kasnije tijekom dana vazu i dolijte još vode ako fali jer je stabljika šuplja i usiše veliku količinu vode. Pripazite pri uklanjanju uvenulih Amarilisa iz vaze, izlijevajte polako vodu iz stabljike!

Iris

Podrežite ih i stavite u malu količinu vode u vazi – dolijevajte vodu prema potrebi.

Ruže

Podrežite stabljike oštrim nožem barem jedan centimetar – režite stabljike ukoso. Ruže vole veliku količinu svježe vode pa pripazite da ne stavite previše cvjetova u jednu vazu. Ponovo podrežite i promijenite vodu svaka 3 dana.

Gerberi

Podrežite stabljike oštrim nožem i stavite u vazu do pola napunjenu vodom. Gerberi se lako mogu savinuti pa je dodavanje ukrasnog lišća kao potpore često dobra ideja.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *